06-03-22 Dag van de Logopedie

Logopedisch Centrum RenesNieuws en Updates06-03-22 Dag van de Logopedie

6 maart Dag van de Logopedie

Op zondag 6 maart is de Europese Dag van de Logopedie. Het thema is dit jaar Een leven lang logopedie. Een logopedist adviseert en begeleidt mensen in iedere levensfase: van nul tot honderd jaar. Bij iedere levensfase horen andere zorgvragen. Je kunt hierbij denken aan: Baby’s die niet goed kunnen drinken uit de borst of de fles. Kinderen die niet vanzelf leren praten door een probleem in de taalontwikkeling. Of kinderen die stotteren of een klank niet kunnen uitspreken. Volwassen met heesheid, en vaak geen stem meer hebben. Ouderen die niet meer goed kunnen praten of slikken door een ziekte. En logopedie draagt bij aan het herstel van long covid-patiënten.

Logopedie helpt!

Logopedie helpt!
De Dag van de Logopedie heeft als doel meer bekendheid te geven aan het vakgebied van de logopedie. Het is veel breder en meeromvattend dan veel mensen weten. Logopedie helpt bij problemen met taal, praten, eten en drinken. Want een logopedist weet alles van de mond, de tong en slikken. De logopedist adviseert en begeleidt de cliënt en belangrijke personen in de omgeving van de cliënt. Het doel is om beter zelfstandig te kunnen communiceren, eten en drinken. En daardoor meer plezier in je leven te hebben.

Meer weten over logopedie?
Kijk op nvlf.nl of natuurlijk op onze eigen website wat onze specialisaties zijn.

Ben je (aankomend) student en je weet nog niet wat voor studie bij je past? Kijk eens rond op onze website en proef hoe afwisselend logopedie in de praktijk kan zijn. Daarbij kunnen de toekomstige cliënten jou straks na je studie goed gebruiken! Er is een groot tekort aan logopedisten, waardoor veel mensen (te) lang moeten wachten op de logopedische zorg die ze nodig hebben. Daarbij heb jíj zo een baan. Neem vrijblijvend contact met ons op als je meer wilt weten over het mooie vak logopedie of over onze stagemogelijkheden. Afgestudeerd of herintreder? Neem direct contact met ons op voor meer informatie over een baan in ons Centrum.