Online logopedie

Online logopedie

 

Wat is online logopedie

Wij kunnen u of uw kind op afstand begeleiden met beeldbellen: online logopedie of telelogopedie.
Het beeldbellen (ook wel videoconsult genoemd) verloopt via de internetverbinding. Wij zien en horen elkaar en wij kunnen ons scherm delen waardoor oefeningen of werkbladen tegelijk in beeld komen en we daarmee de logopedie kunnen geven die vergelijkbaar is met hoe het op de locaties zou gaan.
Voor deze vorm van logopedie heeft u dus een computer, notebook, tablet of smartphone nodig. U hoeft niets te installeren om aan de online logopedie deel te kunnen nemen. Wel zo gemakkelijk!

Online logopedieVoordelen van online logopedie

De meeste logopedische problemen kunnen wij via videoconsult behandelen. Dit kan grote voordelen hebben, bijvoorbeeld als:

  • een cliënt slecht ter been is
  • iemand veel werkt of wisselende diensten heeft en daardoor niet iedere week op hetzelfde gereserveerde tijdstip kan komen
  • een kind meerdere keren logopedie per week nodig heeft maar u slechts 1 keer per week naar de praktijk kunt komen
  • een scholier een tussenuur heeft en dan graag de therapie wil volgen in plaats van na schooltijd naar de praktijk te komen
  • een cliënt graag door ons begeleid wil worden maar niet in de buurt van een van onze locaties woont of werkt

 

Vergoeding

De online logopedie wordt net als de reguliere logopedie door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed, mits je als praktijk voldoet aan de beveiligingsvoorwaarden.
Ons Centrum voldoet hier uiteraard aan. Wij werken met het voor de zorg geschikte en beveiligde WeSeeDo (AVG-proof, ISO 27001 en NEN 7510).

Online logopedie bij Logopedisch Centrum Renes

Aanmelden

Heeft online begeleiding uw interesse gewekt en u wilt meer weten over de mogelijkheden? Bel gerust of neem vrijblijvend contact met ons op. Voor het aanmelden gaat u naar de aanmeldpagina. Hier kunt u de gegevens veilig invoeren en wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.