eHealth ofwel online logopedie

Logopedisch Centrum RenesNieuws en UpdateseHealth ofwel online logopedie

eHealth is het thema van de Dag van de logopedie op 6 maart 2021. eHealth wordt steeds meer toegepast in de zorg. De bekendste vorm van eHealth binnen de logopedie is sinds de coronacrisis, de vorm waarbij logopedische behandelingen online worden gegeven.

 

eHealth betekent eigenlijk alle elektronische toepassingen die cliënten en zorgverlener helpen om, vaak via internet of een app, met elkaar te communiceren.

Online behandelen heeft veel voordelen; cliënten hoeven minder vaak op afspraak naar de zorgverlener toe. Ook hebben zij regie over hun behandeling en meer inzicht in hun gezondheid. eHealth-toepassingen worden daarom vaak als positief ervaren door de cliënt. eHealth is een innovatieve manier om logopedie toegankelijker te maken voor de cliënt. Het sluit aan bij het digitale tijdperk waarin we leven en zal naar verwachting in de toekomst steeds meer worden ingezet.

Ook bij Logopedisch Centrum Renes maken we nu gebruik van fysieke consulten afgewisseld met online afspraken. Vanuit heel Nederland krijgen wij inmiddels aanvragen voor online behandelingen. De beperkingen van dicht in de buurt van de eigen woonplaats een logopediepraktijk (moeten) bezoeken zijn er niet meer. Zo kan de cliënt bewust kiezen voor bijvoorbeeld onze praktijk vanwege de specialisaties of kwaliteiten.

 

Logopedie helpt!

 

 

 

 

De logopedist houdt zich niet alleen bezig met het fysiek of via eHealth behandelen van aandoeningen. De logopedist kan bijvoorbeeld ook mensen coachen die regelmatig moeten presenteren. Verder houdt de logopedist zich, als deskundige op het gebied van de spraak- en taalontwikkeling, ook bezig met preventie en voorlichting zoals op scholen en in jeugdgezondheidszorg instellingen.

Meer weten over logopedie in het algemeen? Kijk rustig rond op onze informatieve website of ga naar logopedie.nl
Logopedie helpt, altijd en overal! Hetzij op een van onze praktijklocaties, hetzij via eHealth (online).

Lees meer over online logopedie en hoe u uw kind kunt aanmelden, op onze pagina over online logopedie.